Waarom het leger weg bezuinigen ??

DeletedUser1457

Guest
Hallo allemaal,

Ik vond dit een best belangrijk onderwerp.
Nederland wil de tanks weg bezuinigen. Gaan we soms terug naar de paarden???
 

DeletedUser

Guest
Officieel bezuinigen "wij" omdat de rol van ons leger verandert. Defensieve en offensieve taken vervallen ( we vallen iemand aan, en niemand valt ons aan). En daardoor kunnen we volstaan met een kleiner en meer gespecialiseerd leger.
Tja. Ik denk dat er wat andere redenen achter zitten. Ten eerste werkt de politiek aan een eenwording van Europa. Dat gaat veel verder dan we nu denken, zie onze toekomst zoals de USA nu is: een verenigde staten van Europa waarbij de verschillende staten alleen details zelf mogen bepalen. Een gezamelijk leger is een logisch gevolg hiervan. Een tweede reden zijn nieuwe/andere wapens. Wat moet je met tanks beginnen tegen een groot opgezette aanval van raketten? Kunnen kanonnen je beschermen tegen hackers die onze computers platleggen?
Toch denk ik dat de aloude grondtroepen wel nodig blijven. Tenmiste totdat de mensheid heeft afgeleerd om via geweld onze zin te krijgen. Of je dan beter af bent met tanks of andere wapens, dat is nog een vraag.
 

DeletedUser

Guest
Toevallig gisteren nog wat over gezien... Blijkbaar zijn tanks tegenwoordig gewoon zo nuttig niet meer, spelen ze steeds minder een bepalende rol.
 

DeletedUser1000

Guest
Persoonlijk vin ik het geen goed idee dat ze het leger verkleinen, ik weet ook dat het heel veel geld kost aan onderhoud enz enz, maar ik vind dat het altijd belangrijk is dat je je als land moet kunnen verdedigen tegen andere landen. en laten we nou eerlijk zijn als je als land iets te vertellen wil hebben moet je nou eenmaal een goed leger hebben.
 

DeletedUser

Guest
Ik vind gewoon dat men de dienstplicht weer moet instellen.

Dit zorgt ervoor dat iedereen paraat is (ouder dan 18 jaar) in een staat van oorlog.. Ik zou het niet erg vinden als ik een half tot een heel jaar in dienst moet, mits iedereen dat moet. Ook al ben ik een meisje..
Dat bezuinigen op het leger is niet de eerste keer hoor, voor 1672 (rampjaar) bezuinigde men in de Nederlanden ook op het landleger. De vloot werd echter uitgebreid, gezien die de handelsvloten moesten verdedigen en zeeoorlogen moesten voeren.
Toen echter Frankrijk, Engeland en de bischopsdommen Münster en Keulen (laatste weet ik niet meer 100%) ons via het land ging aanvallen verloren we.
Engeland voerde de oorlog op zee, die wij wonnen door de verstevigde vloot. Maar de landoorlog verloren we gezien we daarop hadden bezuinigd.

Maar in tijde van crisis zijn bezuinigen noodzakelijk.. men verwacht ook minder kans op een grote oorlog doordat we in de Europese Unie zijn.. Alhoewel ik dit persoonlijk geen garantie vind kan ik het wel begrijpen. Ik zou toch graag ergens anders bezuinigen zien, zoals het bezuinigen op het geld dat wordt uitgegeven om bepaalde mensen in de politiek te beschermen *coughs Meneertje Wilders*. Of bezuinigen op de lonen van de grote bazen van een bedrijf, die alleen maar nog meer winst willen boeken.
Er zijn wel meerdere voorbeelden.
 

DeletedUser

Guest
Het leger is er nu slechts om ons imago internationaal omhoog te houden. Het is namelijk erg goed om deel te nemen aan kansloze en nutteloze missies in e.o.a. zandbak. Als wapen ter verdediging van ons land is het leger niet inzetbaar. Het gevaar komt van binnenuit en daarop is het lastig schieten ;)

Dat onze Leopards weg moeten lijkt mij logisch. Tanks hebben alleen nut in een oorlog waarin grond veroverd of verdedigd moet worden.
Dus tenzij we met onze Leo's België binnen stormen om de Belgen af te dwingen Limburg en Brabant van ons over te nemen kunnen die wel weg lijkt me. :)

Bezuinigen op bescherming van Wilders?... Diepe zucht. Het feit dat er bescherming nodig is zou je al te denken moeten geven. Laten we hier een ieder die een mening heeft die een ander niet bevalt gewoon neerknallen? Lekker.
Maar, zo zie je maar, het gevaar komt van binnen uit.

gr.
Canned
 

DeletedUser

Guest
Het feit dat hij beveiliging gebruikt vind ik hypocriet.
Hij vind dat we moeten bezuinigen en van alles, maar hij geeft wel zelf enorm veel geld uit aan beveiliging.. Daar betalen wij de belasting voor?
Wilders is gewoon een persoon die alles wat hij zegt uiteindelijk toch weer terugdraait. Dat hij zijn mening uitspreekt vind ik helemaal niet erg! Sommige punten zijn ook wel goed, maar dat hij dan bang is om 'neergeknalt' te worden.. tsja dat had je je ook wel een beetje kunnen bedenken.

Als je iets doet, doe het dan goed! Als je voor je mening durft uit te komen dan laat dat 'beveiliging' gedoe dan ook achterwege.. Natuurlijk wil ik hem niet dood, maar hij is gewoon een lafaard...
Waarom zouden de Belgen Limburg en Brabant overnemen? Dat we niet bij 'Holland' horen boeit me niet, maar bij België.... xD
 

DeletedUser

Guest
Een zeer verontrustende stelling heb je daar!
"maar dat hij dan bang is om 'neergeknalt' te worden.. tsja dat had je je ook wel een beetje kunnen bedenken."

Dat betekent dus letterlijk dat we ons dus al hebben overgegeven aan de Islam en anderen die menen dat je anderen het zwijgen mag opleggen als hetgeen zij zeggen je niet aanstaat. Die beveiliging is nodig omdat wat hij "roept" dus waar is! niet?
Ofwel je bent masochistisch of naïef.
 

DeletedUser

Guest
Ik ben zeer zeker niet naïef anders zou ik hier niet eens reageren..

We hebben ons niet overgegeven aan de "Islam".. Je weet niet eens wat het inhoud! Wilders zelf weet het niet eens dus laten we vooral niet over geloofs kwesties gaan praten..
Het gaat over de 'verkeerde' mensen die hij weg wilt hebben, daarmee heeft het geloof niets te maken. Als hij de "Islam" zo angstaanjagend vindt moet hij maar eens naar het Christendom en vooral het Jodendom gaan kijken.

Die beveiliging is nodig omdat hij te laf is om zich in het openbaar te vertonen met zijn stelling. Hij is te laf om er echt voor uit te komen.
Ik kan ook wel allemaal dingen gaan roepen die ik vind, maar als ik echt overtuigd van iets ben hoef ik ook niet bang te zijn, nietwaar?

Dat mensen zo denken om hem om te brengen vind ik ziek, daar ben ik helemaal niet voor. Maar om je zo 'laf' te gedragen door achter een beveiliging te kruipen, ten koste van ons geld, vind ik gewoon diep triest. Begin er dan gewoon niet aan!

Wat geeft je trouwens het recht om me te bestempelen als 'masochistisch of naïef'.. Niets want dat recht heb je niet, het gaat om discussies hier en om wat je ervan vindt. Ik ga jou toch ook niet zo noemen, stop dan ook mij zo te behandelen.
Als je niet tegen andermans visie kan kun je beter ophouden in dit forum te posten.

Dat je mijn stelling verontrustend vindt mag wel, maar goed.. Ik vind jou stelling daarentegen verontrustend!
 

DeletedUser

Guest
Die beveiliging heeft hij nodig om niet te eindigen als Pim of Theo!
Als je dingen roept waarvan je echt overtuigd bent zou je niet bang hoeven zijn..... helaas wordt dat dan zijn dood.
Er dan maar niet aan beginnen brengt ons weer bij de kern van de zaak! we geven ons dan over aan lieden die het geweld niet schuwen! Dat is toch niet zo moeilijk te begrijpen??
Dat Geert zich niet graag laat doodschieten maar toch het LEF heeft zijn mening, en die van vele anderen te verkondigen lijkt mij getuigen van heel veel moed.
Als je dat laf vindt..... ik weet het niet hoor maar dan waren mijn eerste kwalificaties toch niet zo vreemd.
Nogmaals, die mensen denken het niet alleen, ze doen het!

"Ik kan ook wel allemaal dingen gaan roepen die ik vind, maar als ik echt overtuigd van iets ben hoef ik ook niet bang te zijn, nietwaar?"
--> naïef? of....
Probeer maar eens in de binnenstad van b.v. Den Haag openlijk kritiek te uiten op de o zo vredelievende islam... wedden dat je bang wordt.

De islam en de cultuur die daar omheen hangt is niet verenigbaar met onze normen en waarden. Dat vinden ze zelf trouwens ook ;)

En net zoals jij het recht hebt wilders te bestempelen als "laf" en "hypocriet" heb ik het recht jou te bestempelen als 'masochistisch of naïef'.

hier nog een goed filmpje die het goed samenvat. (engels)
http://www.youtube.com/watch?v=HhN6CG1zCRc
Beetje off topic allemaal....
 

DeletedUser

Guest
Dat bezuinigen op het leger is niet de eerste keer hoor, voor 1672 (rampjaar) bezuinigde men in de Nederlanden ook op het landleger. De vloot werd echter uitgebreid, gezien die de handelsvloten moesten verdedigen en zeeoorlogen moesten voeren.

tja, wie had dan ook verwacht dat de Tulpenmarkt zou instorten
icon_rolleyes.gif
 

DeletedUser2054

Guest
Geert is bang om te eindigen als Pim (Alhoewel deze niet is vermoord door een moslim) of Theo aangezien hij grote groepen van de bevolking wegzet als een stel criminelen wat voor die groep mensen inderdaad als zeer bedreigend en discriminerend zou kunnen overkomen. En dat er dan een paar 'zieken' bij zitten die iemand vermoorden, tsja, dat hoort inderdaad niet te kunnen.

Het probleem van Geert Wilders is dat hij de kern van bijvoorbeeld het probleem van allochtone hangjongeren of crimineeltjes ziet in de Islam, wat een geweldige domme gedachte is. Geert heeft geen lef, hij is gewoon een persoon die niet verder kijkt dan zijn eigen neus lang is. Deze jongens moeten juist geholpen geworden in plaats van 'het land uit gestampt worden' (-> Alhoewel dat totaal geen optie is, aangezien het gewoon Nederlanders zijn).

Geert Wilders geeft liever geld uit aan kansloze studies naar de terugkeer van de gulden, in plaats van het geld in nuttige dingen te steken. Als hij ooit de premier wordt, emigreer ik.
 

DeletedUser

Guest
Wow, gaan we die Leopards in de opruiming doen? Geweldig. Gaat dan nog iemand uitleggen waarom we ze al die jaren hadden?
Ik heb ze veel zien oefenen, hartstikke indrukwekkend, maar nooit ergens operationeel geweest, of misschien geheime missies?
OK wie gaat ze kopen? Indonesië, tjonge die dingen zakken toch helemaal de grond in in die drassige sawa's.
Hmm, ik lach me weer slap hoe die blanda die ploppers weer een oor aan naaien.
 

DeletedUser

Guest
Sorry, ik wilde even lollig zijn, maar dit is natuurlijk serieuze praat.

Hmm, ja die tanks moesten natuurlijk een keer gaan, we hebben er in ons verband niet echt veel aan en zijn best wel duur in onderhoud.

Ik zou er niet zo rouwig om zijn als de hele landmacht verder indimt, want we hebben geen vijand meer aan de grens. Enige reden om nog wat spul aan te houden is internationale verplichtingen. Als we dat bekijken hebben we dat laatste tijd toch al vaak afgekocht door eens wat F-16s te sturen, ook als ze niet nodig waren.

Mag ik dan een beetje conservatief stellen dat als we dan toch iets in melk te brokkelen willen hebben we beter de marine verder uit kunnen sluiten van verdere bezuinigingen, die leveren nog steeds up to date prestaties met de vrij moderne fregatten in de vaart. Vergis je niet, de firepower van die krengen overtreft die van de slagschepen van yesteryear ruimschoots en zijn betrekkelijk goedkoop ook, echt hollands en up to the task.(die Somalische piraten waren niet blij toen ze gegrepen werden)
 

Seconddream

Actief lid
Nog meer bezuinigen op het leger keur ik af omdat er al zoveel bezuinigd is in eerdere ronde`s, daarbij is het maar een klein beetje van de begroting.
Krijgsmacht hebben we nodig als we internationaal mee willen blijven doen, de politiek is het vrijwel eens dat de koopvaardij beschermd moet worden tegen de piraterij. Maar ook voor het binnenland is de krijgsmacht van belang, defensie heeft inmiddels laten weten dat als er nog meer word bezuinigd ze niet meer 100% de veiligheid kan garanderen en dat zie ik echt als een slechte ontwikkeling in de toch al rare tijden waar we in leven.
 

DeletedUser

Guest
Helemaal de landmacht wegbezuinigen is natuurlijk niet de bedoeling, maar die zware tanks, daar kan ik binnen Nederland toch geen rol meer voor zien. Verpatsen die dingen en het geld wat dan vrij komt gebruiken voor meer eigentijdse zaken als anti-terreur units en dergelijke lijkt me op zijn plaats.
 

Seconddream

Actief lid
Er loopt ook een verkoop van 80 leopards wat € 200 miljoen moet opleveren, Indonesië wil de tanks kopen maar vooralsnog is een kamer meerderheid tegen de verkoop omdat ze bang zijn dat de tanks tegen de eigen bevolking zal worden in gezet.
Wordt vervolgd.
:rolleyes:
 

DeletedUser

Guest
Er loopt ook een verkoop van 80 leopards wat € 200 miljoen moet opleveren, Indonesië wil de tanks kopen maar vooralsnog is een kamer meerderheid tegen de verkoop omdat ze bang zijn dat de tanks tegen de eigen bevolking zal worden in gezet.
Wordt vervolgd.
:rolleyes:

Die verkoop is allang geannuleerd. De Indonesiërs vonden het te lang duren, en hebben nu tanks in Duitsland gekocht.
 

DeletedUser

Guest
Het leger mag wel inkrimpen en de tanks mogen wel verkocht worden maar om het bespaarde geld aan anti-terreur te besteden is echt nutteloos. Geert probeert het probleem te creeren van terreur en moslimextremisme en allochtone hangjongeren die hardwerkende mensen het leven zuur maakt. Hier in nederland is geen terreur. Wilders is een populist die stiekem handelt vanuit joodse belangen. Hij is geen politicus hij is een zakenman. Hij zegt wat ze willen horen en verdient er goed geld aan.
Wat mij betreft bestrijden ze piraterij van de koopvaardij en verder laten inkrimpen of belgie veroveren :p
 
Bovenaan