Nieuwsbrief

Sela

Nieuw lid
Goedemiddag,

Aangezien ik al meerdere mailen support gemaild heb hierover, dan maar even zo.
Ik krijg nog steeds geen nieuwsbrief, terwijl ik alles goed heb aangevinkt, en afgevinkt en weer aan Ect Ect.
Kan dit aub gefixt worden?
 

Leones

Community Manager
Teamleden
Community Manager
We kunnen je hier alleen via de support mee helpen, ik raad je dus aan om het supportsysteem te blijven gebruiken hiervoor.
 
Hallo,
Ik heb ook al meerdere supportaanvragen hieraan besteed, en krijg alleen maar te horen: bij de volgende nieuwsbrief komt het vanzelf goed. Het supportsysteem werkt in dit geval dus niet, zijn er nog andere opties?
 
@Leones en/of @Arsenal: Klopt het dat we geen nieuwsbrief over het huidige zomerevent hebben gehad waarmee we gratis eventvaluta op 1 wereld kunnen krijgen?
Ik heb deze namelijk niet gekregen. Het is dat ik deze topic tegenkwam, want het was mij aanvankelijk niet eens opgevallen xD
 
Het evenement is zo goed als voorbij: ik heb geen nieuwsbrief ontvangen. Het lijkt er dus op dat sommige mensen wel en anderen geen nieuwsbrief ontvangen. En dat innogames het totaal niet interesseert.
 
Ik heb support benaderd en kreeg vervolgens dit als antwoord:

FOE support.PNG


Ik heb voorheen nooit iets aangevinkt of weg gevinkt op die pagina en wist niet eens dat die bestond. Alle voorgaande events heb ik wel gewoon een mail gehad, dus ik heb geen idee wat er is veranderd of fout gegaan.
 
Ik heb die 'oplossing' al meerdere keren gedaan, ook op aanwijzing van support, maar dat werkt bij mij dus niet.
 

Sela

Nieuw lid
Bij mij ook niet, ik had zelfs een nieuw email adres gebruikt voor FOE maar kreeg daarop ook geen nieuwsbrief
 
Ik kreeg de volgende reactie in m'n meest recente supportaanvraag:
"Dat is een interne instelling ergens, het is een best complex systeem van dingen die samenwerken helaas, wat het soms lastig maakt om een oorzaak te vinden waardoor een mail niet wordt verstuurd of hoe dat is op te lossen."