Herdenking Duitsers bij dodenherdenking al mogelijk?

DeletedUser

Guest
Voor mijn part mogen ook de Duitsers herdacht worden. Ook zei zijn in zekere zin slachtoffer van de WOII omdat ze of gedwongen werden om te vechten, of in zekere zin gehersenspoeld waren door de propaganda van Hitler (misschien niet allemaal, maar veruit het grootste deel wel).

Aan de andere kant: stel je voor dat je in een concentratiekamp hebt gezeten. Ik denk niet dat je het fijn zal vinden als er eer wordt bewezen aan diegenen die jou hebben gemarteld. Daarom kan ik me het heel goed voorstellen dat organisaties die deze groepen vertegenwoordigen bezwaar maken. Dat dat Joodse organisaties zijn is logisch, aangezien een groot deel van de mensen in concentratiekampen Joods waren.
 

DeletedUser43

Guest
Eigenlijk heb ik zin om hier erg hard te reageren, maar ik heb besloten dit onderwerp verder links te laten liggen.
Ik zou me teveel opvreten.

En om de lieve vrede te bewaren, zal ik mijn gal niet spuien.

Maar achter elk verhaal zit ook een andere kant.

Ik zeg, dodenherdenking is voor alle gevallenen, ongeacht afkomst.
Hier laat ik het bij.
 

DeletedUser450

Guest
Ben het met je eens Phyxsius, dodenherdenking voor alle mensen die gesneuveld zijn. In een vreselijke nutteloze oorlog.
 
Laatst bewerkt door een moderator:

DeletedUser

Guest
Ben het met je eens Phyxsius, dodenherdenking voor alle mensen die gesneuveld zijn. In een vreselijke nutteloze oorlog.

Meerdere nutteloze oorlogen. Hoewel Nederland enkel aan de 2de wereldoorlog heeft deelgenomen, Herdenken ze in vele andere landen de gesneuvelden van 2 nutteloze oorlogen. een ontstaan uit machtslust van het ene land, de ander ontstaan wegens de machtslust van de een en de zwakte van de ander.
 

DeletedUser

Guest
Laatst in het nieuws geweest en heb dit artikel ook erbij gevonden
http://www.nu.nl/binnenland/2802876/herdenken-duitsers-mag-niet-in-vorden.html

Vinden jullie dat dit al na al dik 60 jaar kan of moeten wij nog steeds 'de duitsers haten' die gevochten hebben in de 2e wereldoorlog

Ik zelf vind dat dit al gewoon moet kunnen , je moet erbij pakken dat zij niet verantwoordelijk zijn voor hitlers daden maar ze slechts alleen uitvoerden misschien even erg maar zij hadden het idee dat zij iets goed deden i.p.v kwaat en het is nu al dus 60 jaar geleden en ik vind dat vooral Nederland zich eroverheen moet kunnen zetten en niet de haat behouden van toen

Wat vinden jullie ervan?

Waarom zouden ze NIET bij mogen zijn? Het is 60 jaar gelden zoals je zelf al zegt. Ze werden gemanipuleerd, en hadden schrik voor te sterven. Bovendien waren niet alle Duitsers slecht, en niet alle mensen van het verzet goed :).
 

DeletedUser1100

Guest
Het licht er natuurlijk aan welke militairen, velen werden gedwongen te vechten, maar de echte nazi's heb ik totaal geen medelijden mee dat ze gesneuveld zijn op wat voor manier dan ook.
 
Vind het ook, we moeten iedereen herdenken. Niet alleen de Amerikanen. Maar ook de Duitsers (en hun minder bekende vrienden, de Hongaren en Slovenen en Roemenen die op het Oostfront vielen) en de Sovjets.

We zouden ook veel meer focus moeten gaan hebben op het Oostfront, waar 90 % van het Duitse leger eigenlijk zat. De Amerikanen kwamen pas toen de oorlog eigenlijk al uitgevochten was. Beetje soort lijkenpikkers zijn het.

Gelukkig is hier al veel meer over bekend. Maar ik weet nog toen ik jong was was het altijd Amerika dit en Amerika dat. Gelukkig is het nu anders.
 
De tweede wereldoorlog is een nutteloze slachting geweest tussen ons. Net als vele andere Europese oorlogen. Het maakt niet uit wie er wel en er niet gelijk heeft. Dit soort slachtingen onder elkaar mag gewoon nooit meer gebeuren.

Maakt niet uit in wiens naam, of in die van Religie (30 jarige oorlog) of in die van Imperialisme (1ste Wereldoorlog) of in die van Socialisme (2e Wereldoorlog).
In iedere oorlog zijn er twee zijden die vechten dus hebben er twee schuld.
 
Bovenaan